ထြားထြားႀကီး ၀ယ္ယူရန္ လိပ္စာမ်ား ကလစ္ေထာက္ၿပီးၾကည့္ရွဳပါ

ငါးသံပုရာေပါင္း

အိစံအိမ္မွာလုပ္စားဖူးတဲ ့ငါးသံပုရာေပါင္းထဲမွာေတာ့ ဒီနည္းကို အျကိုက္ဆုံးပါပဲ။ ဒီနည္းက ယုိးဒယားငံျပာရည္ကိုသုံးထားျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးမို ့လို ့ျမန္မာပါးစပ္နဲ ့အရမ္းကိုကိုက္ပါတယ္။ အရည္ကိုလဲ ထမင္းနဲ ့စမ္းစားလို ့ေကာင္းလို ့ထမင္းျမိန္ေစမယ့္ ဟင္းေလးပါ။ 

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ စလားဗီးယားငါး (သို ့) ကကတစ္ငါး - ၁ ေကာင္
၂။ ျကက္သားမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ ေရ - ၁ ခြက္
၄။ သံပုရာသီး -၁ လုံး
၅။ ငရုတ္သီး - ၃ ေတာင့္ (သို ့)၅ ေတာင့္
၆။ ယိုးဒယားငံျပာရည္ -ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
၉။ ဂ်င္း - လက္တ ဆစ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငါးကိုေရေဆးရ်္ ေရစစ္ထားျပီး ပန္းကန္ျပားတခုထဲထည့္ထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးကို ကပ္ေက်းျဖင့္ အလယ္မွေနရ်္ ေဒါင္လိုက္ညွပ္ထားပါ။
၂။ ဂ်င္းကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဂ်င္းမွအ၇ည္ကို ငါးရဲ ့၂ဖက္လုံးေပၚကို ညွစ္ခ်ပါ။ (ဂ်င္းဖတ္မ်ားမယူပါ။)
၃။ ျကက္သားမွဳန္ ့ကို ေရ တခြက္ထဲတြင္ ေပ်ာ္သြားေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။
၄။ ျကက္သားမွုန္ ့ေဖ်ာ္ထားေသာအရည္ထဲမွ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ငါးေပၚဆမ္းပါ။ ျပီးေနာက္ ေပါင္းအိုးထဲတြင္ငါး ကို ၁၅ မိနစ္ခန္ ့ေပါင္းပါ။
၅။ ဒယ္အိုးတခုထဲတြင္ က်န္ေသာျကက္သားမွဳန္ ့ေ၇ေဖ်ာ္ထားေသာ အ၇ည္ကို တည္ပါ။ ထို ့ေနာက္ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးထည့္ပါ။
၆။ ငံျပာရည္ နွင့္ သျကားကို ထည့္ပါ။ သံပုရာသီးကို အလွဆင္ရန္ သုံး ၀ိုင္းလွီးျပီး က်န္တာကို အ၇ည္ညွစ္ယူပါ။ သံပုရာ၇ည္ကိုနည္းနည္းခ်င္းထည့္ရ်္ အ၇သာျမည္းျကည့္ပါ။
၇။ ျပီးလွ်င္ အိုးထဲမွ အရည္ကို ငါးေပၚကိုေလာင္းခ်လိုက္ပါ။ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
(၁ခြက္ =240 ml= ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
 BY 
Ei San's Homemade Inspiration

အေသးစိတ္သိရွိလိုလွ်င္ ကလစ္ေထာက္ၿပီးၾကည့္ပါ

Public Chat Room

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks