ထြားထြားႀကီး ၀ယ္ယူရန္ လိပ္စာမ်ား ကလစ္ေထာက္ၿပီးၾကည့္ရွဳပါ

ငါးဖယ္ ပုဇြန္ေပါင္း

ရိုးရိုးရွင္းရွင္းလြယ္လြယ္ကူကူနဲ ့စားလို ့အရမ္းေကာင္းတဲ ့ငါးဖယ္ ပုဇြန္ေပါင္းပါ။ ကေလးေကာ လူျကီးေကာ ျကိုက္ျပီး အရြက္ေလးပါ ပါလို ့က်န္းမာေရးနဲ ့လဲ ညီညြတ္ပါတယ္။ လုပ္စားျကည့္ျကေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ငါးဖယ္ - ၁၀ သား
၂။ ပုဇြန္ - ၁၀ သား
၃။ ယိုးဒယားငံျပာရည္ (သို ့) ျမန္မာငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ဂ်ဴး ျမိတ္ (ခုခ်ိဳင္) - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တလုံးစာ (ျကိုက္လွ်င္ ပိုထည့္နိုင္ပါသည္။) (ဂ်ဴးၿမိတ္ဆိုတာ အစိမ္းေရာင္ ျမက္ပင္နဲ႔တူတဲ့ဟာပါ ။ ဂ်ဴးျမစ္မဟုတ္ပါ)
၅။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၁ ပင္ (အစိမ္းေရာင္အပိုင္းကိုပဲယူပါတယ္။)
၆။ ငရုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံတပုံ

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပုဇြန္ကို အခြံခြာ ေခါင္းဖယ္ျပီးေတာ့ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ ဂ်ဴးျမိတ္ နွင့္ ျကက္သြန္ျမိတ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
၂။ ဇလုံ တခုထဲတါင္ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလုံးကိုထည့္ရ်္ နွံ ့ေအာင္နယ္ပါ။
၃။ စတီးခ်ိဳင့္ (သို ့) ေျကြပန္းကန္ျပားထဲတြင္ နယ္ထားေသာ အသားမ်ားကို ဖိရ်္ ထည့္ပါ။ ငါးဖယ္ကို က်စ္က်စ္ကေလးစားခ်င္ရင္ အသားမ်ားအေပၚတြင္ ပလပ္စတစ္ တခုကို ဖုံးရ်္ ငရုတ္ဆုံျဖင့္ ၁ နာရီခန္ ့ဖိထားပါ။
၄။ ျပီးလွ်င္ ပလက္စတစ္နွင့္ ငရုတ္ဆုံကိုဖယ္ရ်္ ေပါင္းမည့္အိုးထဲတြင္ ၁ နာရီခန္ ့ထည့္ေပါင္းပါ။အသား က်က္လွ်င္ အေအးခံရ်္ အတုံးေလးမ်ားလွိီးပါ။ သုံးေဆာင္ နုိင္ပါျပီ။


BY Ei San's Homemade Inspiration

အေသးစိတ္သိရွိလိုလွ်င္ ကလစ္ေထာက္ၿပီးၾကည့္ပါ

Public Chat Room

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks