ထြားထြားႀကီး ၀ယ္ယူရန္ လိပ္စာမ်ား ကလစ္ေထာက္ၿပီးၾကည့္ရွဳပါ

ပုဇြန္ / ဂဏာန္း ဟင္း (cajun style)

ဒီနိုင္ငံမွာ နာမည္ျကီးတဲ ့Cajun Style ခ်က္ထားတဲ ့ဟင္းပါ။ Boiling Crab ဆိုတဲ ့ဆိုင္မွာ သြားစားရင္ ၁ နာရိီ ေလာက္ တန္းစီျပီးေစာင့္ရတယ္။ စပ္စပ္ေလးမို ့လူျကိုက္မ်ားျပီး ျမန္မာပါးစ
ပ္နဲ ့လဲ အရမ္းကိုက္ပါတယ္။ ဒီနည္းကို အမျကီးတေယာက္က ေပးလို ့အိမ္မွာ ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တယ္။ အဲဒီ ဟင္းထဲထည့္တဲ ့အမွုန့္ ကို လူျကံုနဲ ့မွာလို ့ရရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းပါတယ္။ အဲဒီ အမွုန္ ့ထဲမွာ အနံ ေတြ အကုန္ပါလို ့ပါ။ ေသးေသးေလးတထုပ္ကို အခါ ၂၀ေလာက္လုပ္စားလို ့ရျပီး အေလးခ်ိန္ကလဲေပါ့ေပါ့ေလး ေစ်းလဲသက္သာလို ့လူျကံုရွိရင္မွာျကည့္လိုက္ေနာ္။ အဲဒီ အထုပ္မရွိရင္ အျခားအစားထိုးနည္းနဲ ့လဲခ်က္လို ့ရပါတယ္။ အခ်ိန္ ခဏေလးအတြင္းမွာ ခ်က္ျပီးနိုင္တဲ ့ဟင္းပါ။ ဆိုင္ေတြက ခ်က္ရင္ေထာပတ္ပဲ သုံးပါတယ္။ အိစံကေတာ့ ေထာပတ္နဲ ့ဆီနဲ ့ကို ေရာသုံးပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ပုဇြန္ - ၂၅ က်ပ္သား (သို ့) ၁ ေပါင္ (ေခါင္းပါေသာပုဇြန္ ကိုသုံးလွ်င္ ပိုစားေကာင္းပါသည္။)
(သို ့)
ဂဏာန္း - ၂ေကာင္
၂။ Louisiana seafood mix (Comment ပုံမွာပါေသာအထုပ္မွ) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
(မရွိလွ်င္)
ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံ ၃ပုံ နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴ မွုန္ ့ -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံတပုံ
၃။ ငရုတ္ေဆာ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (အစပ္ျကိုက္လွ်င္ ပိုထည့္နိုင္ပါသည္။)
၄။ အေရာင္တင္မွုန္ ့(paprika) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါ။)
၆။ သံပုရာသီး - ၁ ျခမ္း
၇။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပုဇြန္/ ဂဏာန္း မ်ားျပဳတ္ရန္ အိုးျကီးျကီး တလုံးမွာ ေရေႏြးအိုးတည္ပါ။ ေရေႏြးအိုးထဲတြင္ သံပုရာသီး အ၀ိုင္းလုိက္ ၃ ခုေလာက္ကို ထည့္ရ်္ တည္ပါ။
၂။ ေရေႏြး ပြက္လာလွ်င္ ပုဇြန္မ်ားကို ထည့္ရ်္ ၃ မိနစ္ခန္ ့ျပဳတ္ပါ။ (အခ်ိန္ပိုျပဳတ္လွ်င္ စားလို ့မေကာင္းပါ။)
ဂဏာန္းကို ေတာ့ ၁၀ မိနစ္ခန္ ့ျပဳတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဂဏာန္းမ်ားကို ခြာရ်္ သန္ ့၇ွင္းထားပါ။
၃။ ျပဳတ္ျပီး သား ပုဇြန္/ ဂဏာန္းမ်ားကိုအိုးထဲမွ ဆယ္ပါ။ (သံပုရာသီးအဖတ္မ်ားပါဆယ္ပါ။) (ျပဳတ္ထားေသာ အရည္မ်ားကို မသြန္ပစ္ပါနဲ့ )
၄။ အနွစ္လုပ္မည့္ အိုးထဲတြင္ ေထာပတ္ကို ထည့္၊ ေထာပတ္အရည္ေပ်ာ္ရင္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုဆီသတ္ပါ။ အနံ ေမြွးရုံ ဆီသတ္ပါ။ (ျကက္သြန္ျဖဴမ်ားတူးသြားရင္စားမေကာင္းပါ။) ျကက္သြန္ျဖဴအနံေမြွးလာလွ်င္ မီးဖိုမီးကို ပိတ္ျပီး င၇ုတ္ေဆာ့၊ အေ၇ာင္တင္မွုန္ ့၊ Louisiana seafood mix (သို ့) ဆားနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴအမွုန္ ့တို ့ကို ထည့္ရ်္ သမေအာင္ေမြွပါ။ ထို ့ေနာက္ ျပဳတ္ထားေသာ ပုဇြန္/ ဂဏာန္း ကိုထည့္ရ်္ မီးဖိုေပၚတြင္ျပန္တည္ပါ။ ျပဳတ္ထားေသာ အရည္ ၁ ခြက္ကို ယူရ်္ ထည့္ပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ သမေအာင္ေမြွျပီးလွ်င္ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ရ်္ သုံးေဆာင္နိုင္ပါသည္။
အနံအရမ္းေမြွးျပီး စပ္စပ္နဲ ့အရမ္းစားေကာင္းတဲ ့ပုဇန္/ ဂဏာန္းဟင္းပါ။
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)


BY--Ei San's Homemade Inspiration

အေသးစိတ္သိရွိလိုလွ်င္ ကလစ္ေထာက္ၿပီးၾကည့္ပါ

Public Chat Room

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks